FooldalHírekHelyi hírek EPLAN platform

A Weidmüller termékadatokat tesz elérhetővé az EPLAN platformhoz

A tervezési adatok hatékony és átfogó használata

 

A Weidmüller elérhetővé teszi termékadatait (összességében több mint 28 000 elemet) a komoly piaci jelenléttel bíró EPLAN platform EPLAN Data Portal oldalán. A felhasználók így élvezhetik az egyszerű adatkezelés, valamint a konzisztencia és a műszaki tervezési támogatás előnyeit. Az adat-állományok között már az új Klippon® Connect termékcsaládhoz tartozó A-sorozatú sorkapocstömbökre vonatkozó információk is megtalálhatóak. Hogy mindig a tökéletes megoldást választhassa, két sorozatából válogathat: a speciális alkalmazási és az univerzális sorozatból. A felhasználó természetesen a Weidmüller weboldaláról is letöltheti a szükséges adatállományokat. Az elérhető adatállományok száma folyamatosan nő. A Weidmüller célja, hogy 2017-re minden elem hozzáférhető legyen.

Az EPLAN felhasználói számtalan különböző módon használhatják fel folyamataikban a Weidmüller kiterjedt műszaki tervezési adatait.

 

Az EPLAN felhasználói számtalan különböző módon használhatják a Weidmüller által biztosított műszaki tervezési adatok széles tárházát: akár a folyamat egyes fázisaiban, akár a termelés, a projekttervezés vagy a kereskedelmi folyamatok kialakítása során. A szabványos, nemzetközi szinten is felhasználható műszaki tervezési adatok segítségével jóval gyorsabban elvégezheti a folyamat különböző fázisait, mintha manuálisan hozná létre az adatokat. Az adatállományok között funkcionális leírásokat, logikai és háromdimenziós makrókat egyaránt talál, amelyek komolyan hozzájárulnak a teljes folyamat és a dokumentáció minőségének javításához.

 

A termékadatok alapjául a kereskedelmi adatok szolgálnak. Az adatállományokat zökkenőmentesen használhatja ERP, PDM és PLM rendszerekben is. Így könnyedén digitalizálhatja folyamatait, és szisztematikus módon illusztrálhatja termékkonfigurációit. A műszaki adatok alapján a tervezők pontosan kiválaszthatják, hogy mely elemet kívánják használni.

 

Az adatállományok egyik legfontosabb jellemzője, hogy tartalmazzák az elektromos funkciók leírását is. Ezeket a funkciókat az adatbázisban az adott elemekhez mentettük, és ikonok formájában az áramköri rajzokra is felkerülnek – alternatív megoldásként logikai makrók is használhatók.

 

A tervezők a háromdimenziós makrókat a villamos berendezések kialakításához is alkalmazhatják. Az alkatrészek akár a geometriai adatok segítségével is elhelyezhetők. A felhasználók 2016 májusától akár speciális kimeneti formátumokat (például .dxf formátumot) is választhatnak az adatportálon. A Weidmüller a jövőben is elérhetővé teszi az adatokat ezekben a formátumokban.

Weidmüller termékadatok az EPLAN platformhoz: Egy kapcsolóüzemű tápegység logikai és háromdimenziós makrója.

 

Optimális szabványosítási és támogatás

 

A Weidmüller kizárólag digitális módszereket használ az adatelemek feltérképezéséhez. A méreteket és csatlakoztatási adatokat tartalmazó mechanikai modell mellett az elektromos funkciók is szerepelnek az adatállományban. Az így elérhető információk optimális támogatást nyújtanak a felhasználóknak a villamos berendezések szerelési folyamatának digitalizálásához.

A Weidmüller folyamatosan fejleszti támogatási szolgáltatásait, ennek keretében részletes termékadatokat tesz elérhetővé, melyek segítenek az automatizálási feladatok kialakításában.

 

Kérdéseivel, ajánlatkéréseivel forduljon bizalommal szakértő kollégánkhoz:

 

Fajka Géza

+36-30-933 5220