FooldalHírekHelyi hírek Ipar 4.0- Ami előrevisz

Ipar 4.0 - Ami előrevisz

Szük Bálint ipari automatizálási szakértő mesél az ipar 4.0 hatásairól

 

Dalnoki László -TechMonitor, 2016. január

 
Ipar 4.0 - Ami előrevisz
 
Az okoseszközök megjelenése alapvetően megváltoztatta életünket. 1995-ben 6 millió számítógép volt hálózatba kötve, mára ezek az eszközök körülbelül 6,6 milliárdot tesznek ki, és egyes becslések szerint 2020-ra 50 milliárdra nő a számuk. A legfontosabb kérdés, hogy az ipar ebből mit tud profitálni.

– Több iparági elemző a napjainkban zajló technológiai fejlődés jelentőségét az elmúlt korok ipari forradalmaihoz hasonlítja: a gőzgép megjelenése, a tömeggyártás általánossá válása, majd az elektronika és információtechnológia elterjedése után ma a virtuális és fizikai valóság összeolvadásának, vagyis a negyedik ipari forradalomnak vagyunk részesei.

A történelmi párhuzamot erősíti, hogy a technológiai fejlődés élén többnyire ugyanazok az országok állnak, amelyek korábban is élen jártak az ipari fejlődésben: a világ egyik felén az Egyesült Államok, Európában Nagy-Britannia, Franciaország és mindenekelőtt Németország cégei azok, amelyek rendelkeznek elegendő anyagi és intellektuális erőforrással ahhoz, hogy a következő évtizedek technológiai fejlődésének irányt szabjanak – mondja Szük Bálint, a német Weidmüller cég ipari automatizálási szakértője.

 
 

A gépgyártás, a folyamatirányítás, a készülékgyártás, az energetika és közlekedés területén jelen lévő, 160 éves múltra visszatekintő cég megoldásai egyre inkább az ipar 4.0 filozófiájához kapcsolódnak: középpontjában az emberek, gépek és tárgyak valós idejű, intelligens összekapcsolása áll. A Weidmüller termékeinek és eszközeinek nagy része már ma is smart tulajdonsággal rendelkeznek, ezáltal részei egy olyan környezetnek, ahol egyrészt egyedi eszközként is tudnak működni, de összefogva valami újat, mást, többet képes biztosítani. A különböző eszközök nem csak alapfunkciójukat látják el, hanem képesek arra, hogy többletszolgáltatást biztosítsanak nagyobb rendszerek számára is.

 

Ipari alkalmazások

 

– Az ipar 4.0 a különböző elemek hálózatokba kapcsolásán alapul. Az irányítórendszer szerepét intelligens kommunikációs rendszerek töltik be, melyek az automatizációs piramis különböző szintjein mérnek meghatározott eredményeket. A Weidmüller kínálatában a termelés optimalizálását és a megelőző karbantartást segíti például az ACT20C modul. Ez a készülék az áramváltó által közvetített adatok segítségével folyamatosan figyelemmel kíséri, hogy a csatlakoztatott egységek elérik vagy átlépik-e a meghatározott terhelési pontokat, valamint folyamatos betekintést adnak az alkalmazások használtságába illetve élettartamába.

A cég egy másik fejlesztése prés- és hajlítógépek intelligens diagnosztikai rendszerének kialakításához kapcsolódik. Egy olyan önoptimalizáló rendszert sikerült létrehozni, amely a hálózati interfészek gyakorlati elemekbe való integrálásával megkönnyítik a termelési folyamatok rendellenességeinek korai feltárását.

A hálózati réteg lehetővé teszi, hogy a működés során megismerjük a rendszer teljesítményét a folyamatidők kapcsán, és azt modellként használjuk fel. A rendszer teljesítménye ezután folyamatosan összevethető a modell előrejelzéseivel. Az eltérések azonnal észlelhetővé válnak, és azokat vagy a rendszer közvetlenül tudja szabályozni, vagy pedig karbantartási beavatkozást váltanak ki. Az intelligens diagnosztikai technológia ezáltal fokozza a folyamat megbízhatóságát és lerövidíti az átállási időket.

 

Az okos eszközök alkalmazásának egy további szintje, amikor a különböző telephelyeken működő gépsorok valamennyi adatát összegyűjtve valós időben kapunk információt a gyártás aktuális állapotáról, így optimális döntés hozható az egyes gyártósorok átszervezéséről, vagy éppen új eszközök gyártásának beindításáról – sorolja az önszerveződő gyárak előnyeit Szük Bálint.

– Rendkívül fontos innovációs irány a Weidmüller számára, hogy az eszközeit – akár egy hagyományos módon működő relét vagy sorkapocs rendszert –, kommunikációképessé, vagyis "okossá" tegye. Ez vonatkozik a hagyományos, nem az ipar 4.0-hoz kapcsolódó rendszerekre is, ezek esetében a gyorsabb és rugalmasabb szerelés, valamint a szerviz- és karbantartási idő csökkentése a cél – modja a szakember.

Fel kell készülni arra, hogy a gyártási folyamatok lényegesen felgyorsulnak, egyre nagyobb adatmennyiséget kell kezelni, ami a szoftveres háttér megerősítését is jelenti. A fejlesztések egyik kísérleti terepe éppen maga a cég, hiszen a legtöbb alkalmazást először a saját gyártási rendszerükbe illesztve tesztelik, mint például a Power Monitoring rendszert.

 

Annak érdekében, hogy az erőforrásokat hatékonyan lehessen használni, az elektromos jellemzőket pontosan kell mérni és felügyelni. A gépek és rendszerek energiafogyasztásának optimalizálásához először rögzíteni és részletesen analizálni szükséges az adatokat, az eredmények alapján pedig megvalósítható egy energiafelügyeleti rendszer.

A Power Monitor energiamérő készülékeivel mérhető és megjeleníthető a különböző gépek és berendezések elektromos paraméterei. Így lehetővé válik  az energiafogyasztás optimalizálása, és egy hatékony energiafelügyeleti rendszer kialakítása. Az ipar 4.0-hoz kapcsolódóan ez az első alkalom, amikor a hatékonyság érdekében szinte összeolvad a szoftver- és a hardveralkalmazás, így biztosítva valós időben a megfelelő adatokat.

 

Mi vár a hazai cégekre?

 

– Az ipar 4.0 a hazai vállalatok számára is egyre inkább napi valósággá válik. Ahogy az okostelefonok használata átalakította mindennapjainkat, a jóval konzervatívabb, hagyományos iparágak sem kerülhetik el az információtechnológia térnyerését – hívja fel a figyelmet a várható változásokra Szük Bálint.

– A külföldi tulajdonú cégek az anyavállalattal szinte egyidőben vezetik be az új technológiákat, legyen szó a hatvani Robert Bosch, vagy éppen a kecskeméti Mercedes-Benz online logisztikai megoldásairól. Kétségtelen, hogy a multinacionális cégek számára ezek a megoldások rendkívüli előnyöket biztosítanak, viszont az a hazai vállalat, amely külföldre termel, vagy valamely multi beszállítója, bizony hamarosan szembesülhet az ipar 4.0 követelményeivel.

Miről is van szó? Ha egy magyar gépgyártó cég Németországba telepít berendezést, meghibásodás esetén nem kell a helyszínre utaznia, hanem például a Weidmüller routerei és webszerverei segítségével privát hálózaton, biztonságos vonalon tudja ellenőrizni az adott gép működését, végrehajtva a szükséges beavatkozásokat. Így csökkenthető a karbantartási vagy leállási idő.

Ez ráadásul nem is egy kifejezetten ipar 4.0 megoldás, de jelzi a folyamat irányát. Azzal, hogy leállási vagy utazási időt csökkentenek egy router segítségével, vagy a megelőző karbantartást okos eszközökkel végzik, valójában maguknak spórolnak a cégek: hatékonyabb lesz a szervezet működése, amiről voltaképpen az egész ipar 4.0 szól.

 

Emberek mennek, robotok jönnek?

 

– A digitalizáció, az automatizálás, az ipari informatika persze nem hagyja érintetlenül a munka világát sem, több szakértő az ipar 4.0 terjedésével munkahelyek tömeges megszűnését, állástalan milliók képét vetíti előre. A jogos félelmet a közelmúlt példái enyhíthetik, de tagadhatatlan, hogy valamilyen szinten csökkenni fog a gyártásban közvetlenül részt vevők száma, de ezek a problémák nagyrészt átképzéssel, új pozíciók létrejöttével megoldhatók.

Inkább újrapozícionálásról lehetne beszélni, mint nagyarányú valóságos létszámcsökkenésről. A hegesztőrobotok megjelenésével a hegesztők eltűntek a gyártásból, de a szakma nem szűnt meg, hiszen új pozíciókban továbbra is szükség van a hegesztők szaktudására. Kétségtelen, hogy az élethosszig tartó tanulás az iparban is napi gyakorlat lesz – ad bepillantást a jövő gyárába a Weidmüller szakértője.

– Feltehetően nem a létszámcsökkenés lesz a jellemző, inkább a korábbi pozíciók helyett újak jönnek létre. Óriási igény lesz szoftveres szakemberekre, vagy a karbantartás területén is elképzelhető létszámnövekedés. De a munka világa szempontjából az ipar 4.0 nem biztos, hogy olyan alapvető változást hoz, mint például a robotok megjelenése az autógyártásban.

Az ipar 4.0 inkább a döntéshozók helyzetét könnyíti meg, ami járhat azzal a többlettel, hogy az ipar 4.0 segítségével optimalizálják a gyártást, emiatt hatékonyabb lesz a termelés, és ez akár még munkaerő bővülést is jelenthet – mondja Szük Bálint, a Weidmüller szakértője.

 

Szerző: Dalnoki László
2016.02.11.